Achtergrond verhalen bij de liederen

8. Zingen God

Ik was 3 jaar geleden met Jozua aan het spelen. en opeens zegt hij tegen me ‘zullen we een liedje zingen?’. Dat leek me wel leuk. Dus wij naar de piano. Ik vroeg aan Jozua ‘Wat zullen we zingen?’. Hij antwoordde ‘Zingen God’. ‘Okay, zingen God, Aha, je wilt een liedje voor God zingen’, antwoordde ik. ‘Wat zullen we dan voor Hem zingen?’, vroeg ik vervolgens. Hij antwoordde weer met ‘Zingen God’. Okay, dan gaan we dat zingen. Zo ontstond dit liedje.

God aanspreken met ‘Je’
Het unieke van dit liedje is dat we God aanspreken met ‘Je’. Dit tutoyeren kan onbeleefd klinken. Volgens de etiquette wordt eenieder geacht om een ander met u aan te spreken, totdat een van beiden het initiatief neemt aan te geven dat het niet langer noodzakelijk is. Zo heb ik dat ook met God ervaren. Omdat we zo hecht werden, vond ik het afstandelijk klinken.

Verhaal schoonouders

Ongeveer 9 jaar geleden, toen ik verkering had met Hannah, gingen we samen met haar ouders een weekend naar Londen. Ik weet nog goed dat we langs de Houses of Parlement liepen en spraken over ‘moet ik ook U tegen jullie zeggen’.