Achtergrond verhalen bij de liederen

2. Send Revival Lord

Twee jaar geleden ontstond de volgende oneliner voor het huis van gebed: ‘When we worship and pray as one, God will bring justice to our city’. Op een dag kwamen Hannah en ik direct achter elkaar thuis en we hadden dezelfde gedachten op de fiets: Maak een lied met als basis de oneliner. Nog vol verbazing dat we allebei hetzelfde gedachte hadden, kwam er direct in melodie in me op. Ik sprong achter de piano en begon de melodie te spelen. Zo is dit lied ontstaan.

Het refrein van het lied is een roep om opwekking. Een geestelijk ontwaken. Veel van Gods Geest. Ik verlang hier naar. En heb studie gedaan naar de opwekkingen in het verleden. Ik heb het afgelopen jaar zo’n 40 boeken gelezen over opwekking. Daarnaast kijk ik veel oude opnames van plekken waar opwekkingen hebben plaatsgevonden. Ik merk dat God me steeds het verlangen geeft om te snakken naar opwekking. Hij laat me regelmatig voelen hoe nodig het is. Tijdens een opwekking is er zo enorm veel van Gods Geest, zowel de vruchten als de gaven. Hier worden heel veel mensen door verfrist. En komen tot een vernieuwd geestelijk leven. Er is veel liefde onderling en er gebeuren veel wonderen. Als gelovigen is dat enorm genieten maar ook niet-gelovigen zijn onder de indruk en komen tot geloof. We hebben minimaal een opwekking nodig. Een opwekking kan weer leiden tot de daadwerkelijke transformatie van een stad. Hoe ik hier verder vorm aangeef is door ontmoetingen met mensen die opwekking of transformatie in hun woonplaats hebben meegemaakt. Zo heb ik vorig jaar Ken Gott (Engeland) en Poncho (Mexico) ontmoet. Samen eten, tijd doorbrengen en verhalen horen. Al deze dingen houden bij mij het vuur heet. Om te blijven verlangen, te bidden en te verwachten dat ook wij dit gaan meemaken. In Den Haag hebben we nu ook een pand gehuurd in de binnenstad om het gebed voor opwekking en transformatie te laten toenemen.

We zien uit hoe God zal gaan bewegen in onze stad. We zijn dankbaar voor de vele voorbeelden wereldwijd. Stel je voor:

Een stad zonder corruptie, een stad vol wonderen, een stad waar geen armoede meer is, de criminaliteit dramatisch is gedaald, waar de gevangenissen leeg zijn, waar mensen geen honger hebben, een stad waar grote problemen door inspiratie van God zijn opgelost, waar groenten bijv. worstels zo groot zijn als je armen, waar iedereen vol is van de liefde van God, een heerlijk atmosfeer in je stad waar we ons veilig voelen, de deur hoeft niet meer op slot etc.